Woensdag 21 maart zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen.

U mag weer gebruik maken van uw democratie recht. Stemmen voor de lokale politiek.

In de gemeente Soest doen 16 partijen mee. Uw keuze bepaald de komende 4 jaar de gemeenteraad. Na 21 maart gaan 29 raadsleden bepalen wat goed en minder goed is voor onze gemeente.

Weet u op wie u gaat stemmen? Dat het beter kan weten we maar is er een overtuiging? Stemt u voor welzijn, wonen en werken samen met ons? Meer voor ouderen in Soest en vooral in Soesterberg? Heeft Soest het dan voor elkaar? Natuurlijk u gaat voor een heldere politieke taal.

De keuze word zo wel makkelijker denk ik.

Zeker als u een fiets kan winnen, een belofte krijgt van: “alles word beter, met ons.'” Wat denkt u van partijen die alleen maar komen voor hun verhaal en niet voor kiezers. Of een partij die slecht is ingelezen en dus niet kan aangeven wat haar standpunten zijn. Ja dan word de keuze wel makkelijk. Het vertrouwen in de gemeente politie is vaak ver te zoeken. Loze beloftes zijn het, windeieren.

BurgerBelangen Soest-Soesterberg is niet zo een partij. Zij gaat voor een heldere politieke taal. Zij gaat voor het belang van de inwoners. Ook, in de laatste 4 jaar heeft zij dat laten zien.

In de afgelopen jaren heeft BurgerBelangen zich o.a. ingezet voor Overhees, geen sporthal hier maar verbouwing van Beukendaal. Geen sluiting van de Heybergh maar behoud van de huidige capaciteit en als het nodig is uitbreiden. Aanpak van de jongeren overlast in o.a. Smitsveen. Maar dan niet vergeten dat de overlast naar andere wijken kan overgaan. Een totale aanpak van jongeren overlast is nodig. Een goede plek voor jongeren in Soesterberg en dit is niet de locatie van de Linde. Het behoud van het evenementen terrein en de ijsbaan.

Helaas is niet alles ons gelukt en is er de komende jaren nog veel werk te verzeten. Denk aan de bouw van woningen in Soest en Soesterberg. Natuurlijk ook BurgerBelangen wil dat jongeren, startende woningzoekenden in Soest en Soesterberg kunnen blijven wonen. Maar er is ook woonruimte nodig voor ouderen zodat zij van een grote, naar een kleinere, vaak gelijkvloerse woning kunnen verhuizen. Woningbouw moet komen oor de Soester en Soesterbergse inwoners. Bouwen voor volle buurgemeenten moet niet het doel zijn. En als we gaan bouwen doen we dat in overweging: “Geen bouw in de polder of op de Eng.” Bouwen op locatie moet passen in het dorpse karakter van Soest en Soesterberg. Rode contouren moeten verplaats kunnen worden als dit nodig is en kan. Zo zijn er veel meer punten waar wij ons hard voor willen maken.

BurgerBelangen heeft niet veel geadverteerd. We gaan 1 keer flyeren en plaatsen geen advertenties in de krant. Wij gaan uit van de juiste keuze die u/jullie, als inwoners maken door a.s. woensdag te stemmen op die partij die bij u past. Wij, Burgerbelangen Soest-Soesterberg denken dat wij dat zijn.

Wij rekenen op uw stem, dan krijgt u van ons de inzet die u mag verwachten.

BurgerBelangen Soest- Soesterberg luistert eerst voor het een beslissing neemt.

Kies lijst 9 BurgerBelangen Soest-Soesterberg.

Een partij voor heldere, duidelijke en eerlijke politieke taal