Donderdag 21 maart 2019 is BurgerBelangen Soest-Soesterberg op werkbezoek geweest bij stichting Balans in Soest. Wij zijn rondgeleid door dhr. Jan Buijze directeur Balans.

Op onze eerste locatie, Kinderboerderij de Veenweide. Hier werden we bijgepraat over de ontwikkelingen die op stapel staan. Goed om te horen dat vele gelden die nodig zijn werden gedoneerd door ondernemers, inwoners in zowel harde valuta als natura. Met passie werd verteld over het belang van dit educatief centrum waar de schoolgaande jeugd veel lessen in milieu en duurzaamheid volgen. Uiteraard hebben we ook even kennis gemaakt met de Henk een mooi aanwinst (zie de foto)

Hierna vervolgend we ons bezoek naar het Orlando gebouw waar de jongerenwerkers druk doende zijn met het begeleiden van de jeugd die het moeilijk hebben. Denk aan huiswerkbegeleiding een gesprek of zo maar een plek om even te chillen.  Binnen kort gaat deze locatie gesloopt worden en verplaats het werk van Balans zich naar een nieuwe, tijdelijke locatie op de Nijverheidsweg. Dhr. Buijze geeft aan dat het de wens is van de jongerenwerkers en Balans om een vaste plek te kunnen krijgen.

Als laatste hebben we een bezoek gebracht aan de “Hoofdlocatie” de Plantage. We hebben een kijkje mogen nemen in de technische werkplaats waar kinderen onder begeleiding allemaal leuke dingen maken. Als dank voor ons bezoek kregen we van een van de kinderen een handgemaakte sleutel hanger. (zie foto)

BurgerBelangen bedankt de directeur voor de mogelijkheid een kijkje te kunnen nemen in de “Keuken” van Stichting Balans. Voor ons als volksvertegenwoordiging gaf het ons duidelijkheid en overzicht van waar de gelden heen gaan die vanuit de gemeente word verstrekt. Het gaf ons een beeld van de werkzaamheden en taken die Balans doet in soms moeilijke omstandigheden.

BurgerBelangen bedankt dhr. Buijze voor het begeleiden van dit werkbezoek.