De raad is met Kerstreces

Soest, 22 december 2017

Gisteravond, 21 december, is de laatste bijeenkomst geweest van de raad in 2017.
De raad is met Kerstreces. Een mooi moment om als voorzitter en fractie van BurgerBelangen Soest Soesterberg even kort terug te kijken op het afgelopen jaar.

Op de laatste besluitvormende raadsvergadering was goed te merken dat we het komende jaar verkiezingen hebben. Iedereen was druk bezig om voor haar partij inwoners van de gemeente Soest te overtuigen dat ze straks in maart 2018 op haar of zijn partij moeten stemmen.
Belangen van Soest en haar inwoners deden er niet meer toe want het winnen van kiezers was vele malen belangrijker. BurgerBelangen ergerde zich aan deze opstelling. Onze fractievoorzitter maakte de opmerking: “Jammer dat uw opstelling nu, niet de opstelling van de afgelopen raadsperiode is geweest. Ik merk dat er verkiezingen aan komen.”

BurgerBelangen heeft het afgelopen jaar het belang van de inwoners afgewogen samen met het belang van de gemeente Soest. Na het beluisteren van de inwoners is BurgerBelangen tot een in onze ogen goed onderbouwd besluit gekomen. Het komende jaar wil BurgerBelangen zich weer inzetten voor alle inwoners van Soest en Soesterberg. Als 1 mans fractie is het van groot belang dat we goed onderbouwd en goed geïnformeerd, besluiten kunnen nemen. Dit kunnen wij niet alleen, wij hebben daar uw en jullie hulp voor nodig.

Net als in 2017 willen we ook in 2018 een open, transparante en luisterende partij zijn. U bent altijd van harte welkom op 1 van onze fractie overleggen om uw verhaal te komen vertellen. Wilt u dat wij bij u thuis of op het bedrijf komen geen enkel probleem. Mail of bel ons en we maken een afspraak. Voor alle informatie over mailadressen en telefoonnummers verwijs ik u graag naar onze contact pagina.

In 2018 komen er weer gemeenteraadsverkiezingen. Wij zijn druk bezig met het maken van ons verkiezingsprogramma en het opstellen van onze kandidatenlijst. Omdat wij dit graag zorgvuldig willen doen, kost dit tijd. Wij doen dus ook niet mee aan een prestige strijd om de eerste te zijn die verkiezingsprogramma’s en kandidatenlijsten willen presenteren. Medio januari zullen wij onze programma en onze kandidaten bekend maken. Wilt u ons helpen in de campagne dan bent u van harte welkom. Heeft u interesse om onze lijst te versterken? Neem contact op! BurgerBelangen Soest-Soesterberg is een lokale partij van en voor de inwoners van Soest en Soesterberg.

Wij danken u voor het gestelde vertrouwen in 2017.
Wij wensen u hele fijne feestdagen en hopen samen met u van 2018 een mooi politiek jaar te maken waarin de inwoners van onze gemeente vooropstaan.

Bestuur en fractie BurgerBelangen Soest-Soesterberg
Peter Wijnalda, voorzitter